Luemme Raamattua

Tervetuloa lukemaan Raamattua kanssamme!

Luemme joka päivä Raamatusta sekä Vanhaa että Uutta testamenttia. Raamatunkohtien ohessa joku kohtaamispaikkalainen kertoo, millaisia ajatuksia raamatunkohdat heissä herättävät.

Voit seurata lukuohjelmaa nettisivulta tai RSS-syötettä käyttäen. Syötteen osoite on: http://www.kohtaamispaikka.net/index.php?option=com_content&view=category&id=58&format=feed&type=rss Saat syötteen käyttöösi klikkaamalla tuota linkkiä tai kopioimalla osoitteen selaimeesi, sähköpostiohjelmaasi, johonkin muuhun lukuohjelmaan tai vaikkapa älypuhelimeesi.  

25. toukokuuta: Nah. 3, Ilm. 7

Nah. 3

Ilm. 7

 

Tämän päivän uuden testamentin luku on hyvin rohkaiseva. Mutta jostain syystä historiallisesti tarkasteltuna hyvin vaikea. Kun tästä luvusta kirjoitettuja kommentteja lukee, niin tuntuu että vuosisatojen varrella hyvin suuri joukko ihmisiä on lukenut tästä luvusta vain jakeet 1-8 ja unohtaneet loppuosan kokonaan. Tällainen menettely on hyvin tarkoituksenhakuista koska siinä vain tietty, rajallinen joukko ihmisiä pelastuu. Tällainen ajattelumalli johtaa siihen että ihmisen pitää pyrkiä uskovana toisia ihmisiä, jopa samalla lailla uskovia, parempiin suorituksiin. Että uskonelämä olisi kilpailu ja vain parhaat pelastuvat. Se ei voi olla oikein.
Minulle kristittynä on ihan sama ketkä tuohon 144 000 joukkoon kuuluvat  (jakeet 4-8). Sillä ei ole minulle merkitystä. Jae 9 on paljon paljon tärkeämpi: 
“...näin suuren kansanjoukon, niin suuren, ettei kukaan kyennyt sitä laskemaan. Siinä oli ihmisiä kaikista maista, kaikista kansoista ja heimoista, ja he puhuivat kaikkia kieliä ...”
Eli pelastettujen joukko ei voi olla pelkästään 144 000 koska jo vanhan testamentin aikaan pystyttiin laskemaan isompiakin väkijoukkoja.
Minulle on luja varmuus siitä että kuka tahansa meistä, sinä tai minä (tai kuka tahansa tuttavamme tai sukulaisemme) kuulumme tuohon joukkoon heti kun hyväksymme että Jeesus on ainoa keino tie pois ikuisesta kadotuksesta, tie Jumalan luo. Että Jeesus on tie kohti ikuisuutta jossa: “Nälkä ei heitä enää vaivaa, ei jano, enää ei heitä polta aurinko eikä paahtava helle. Karitsa (Jeesus), joka on valtaistuimen edessä, kaitsee heitä ja vie heidät elämän veden lähteille, ja Jumala pyyhkii heidän silmistään kaikki kyyneleet.”
 
Siunausta päivääsi,

 

- Tomppa

Kävijöiden kertomaa

Olimme koko alkuvuoden sairastaneet perheessämme sitkeää mykoplasmaa ja kuopuksellemme nousi eräänä aamuna hiihtolomalla taas kuume. Päivällä näytti, että kuumelääke auttoi ja kuume laski ja olo parani. Illalla kuitenkin tilanne kääntyi taas huonommaksi. Lue lisää...