Luemme Raamattua

Tervetuloa lukemaan Raamattua kanssamme!

Luemme joka päivä Raamatusta sekä Vanhaa että Uutta testamenttia. Raamatunkohtien ohessa joku kohtaamispaikkalainen kertoo, millaisia ajatuksia raamatunkohdat heissä herättävät.

Voit seurata lukuohjelmaa nettisivulta tai RSS-syötettä käyttäen. Syötteen osoite on: http://www.kohtaamispaikka.net/index.php?option=com_content&view=category&id=58&format=feed&type=rss Saat syötteen käyttöösi klikkaamalla tuota linkkiä tai kopioimalla osoitteen selaimeesi, sähköpostiohjelmaasi, johonkin muuhun lukuohjelmaan tai vaikkapa älypuhelimeesi.  

25. lokakuuta: 4. Moos. 1, Luuk. 9

4. Moos. 1

Luuk. 9

Luukkaan luku yhdeksän on aika mielenkiintoinen paketti opetuslasten näkökulmasta. Ensinnäkin täytyy sanoa, että Jeesus odotti opetuslapsilta paljon - todella paljon! Jeesus odotti, että hänen seuraajansa ovat valmiit luopumaan mistä tahansa, jos tarve vaatii (jakeet 23, 62 jne). Jeesus odotti, että opetuslapset julistavat evankeliumia, parantavat sairaita ja tekevät muita ihmeitä. Itselleni valkeni muutama vuosi sitten, että viisi leipää ja kaksi kalaa -tapauksessa Jeesus itse asiassa odotti opetuslasten hoitavan homman (jae 13).

Miten opetuslapset suoriutuivat? No, kyllähän takkiin tuli monta kertaa. Ruokkimistapauksessa opetuslasten yritys kyykähti siihen, ettei ollut tarpeeksi rahaa. Haastavan pahan hengen kanssa opetuslapset sentään yrittivät, mutta eivät onnistuneet (jae 40). Jeesuksenkin kärsivällisyys oli koetuksella opetuslasten kanssa (jae 41). Ja kun silmä vältti, opetuslapset alkoivat ruotia keskinäistä paremmuusjärjestystään (jae 46). Toki opetuslapset pärjäsivätkin! He paransivat sairaita ja ymmärsivät, kuka Jeesus todella oli (jae 20).

Itselleni puhuttelevinta on se, että Jeesus joka tapauksessa lähetti ja valtuutti opetuslapset hyvin vajavaisina ihmisinä. Kyllä hän tiesi, että tulee virheitä, epäonnistumisia ja riitoja, mutta silti hän lähetti opetuslapset matkaan (jae 1). Tämä on jotenkin lohdullista. Vaikka itse olen kovin puutteellinen monessa asiassa, Jeesus on silti valinnut ja lähettänyt juuri minut. Joskus joku paraneekin, mutta eivät valitettavasti kaikki. Asenteessakin on korjaamisen varaa. Mutta siltikin saan olla Jeesuksen käytössä.

Jeesus ei silti tingi esimerkistä eikä tavoitteesta. Kyllä minä ymmärrän niin, että meitä kutsutaan koko ajan enemmän ja enemmän Jeesuksen kaltaisuuteen ja tekemään samoja juttuja kuin hän teki - ihan tässä arjessa. Kyllä tavoite pitää olla se, että entistä enemmän ihmisiä paranee, entistä useampi vapautuu ja entistä useamman elämä muuttuu. Tässä todellisuudessa haluan elää tänäänkin.

- Heikki

Kävijöiden kertomaa

KohtaamisPaikka-ilta oli tarkoitus pitää ensimmäistä kertaa kaupunginkirkossa 1.2.2009. Pari tuntia ennen iltaa oli aikomus tarjoilla kirkon edessä lämmintä juotavaa, syötävää ja jutella ohikulkijoiden kanssa.

Lue lisää...