Luemme Raamattua

Tervetuloa lukemaan Raamattua kanssamme!

Luemme joka päivä Raamatusta sekä Vanhaa että Uutta testamenttia. Raamatunkohtien ohessa joku kohtaamispaikkalainen kertoo, millaisia ajatuksia raamatunkohdat heissä herättävät.

Voit seurata lukuohjelmaa nettisivulta tai RSS-syötettä käyttäen. Syötteen osoite on: http://www.kohtaamispaikka.net/index.php?option=com_content&view=category&id=58&format=feed&type=rss Saat syötteen käyttöösi klikkaamalla tuota linkkiä tai kopioimalla osoitteen selaimeesi, sähköpostiohjelmaasi, johonkin muuhun lukuohjelmaan tai vaikkapa älypuhelimeesi.  

15. lokakuuta: 5. Moos. 12, Room. 6

5. Moos. 12

 

Tämän luvun tekstistä suurin osa käsittelee oikeaa jumalanpalveluspaikkaa. Herralle sai uhrata vain yhdessä paikassa. Tämä tuo mieleen Jerusalemin temppelin, josta paljon myöhemmin muodostui juuri tällainen paikka.

 

Minkähän vuoksi tämä oli niin tärkeä asia? Miksi uhreja ei voinut suorittaa missä halusi? Vanhan Testamentin myöhemmista kirjoista käy ilmi, että monet eivät tätä käskyä totelleet ja uhrikukkuloita oli muuallakin.

 

En osaa sanoa tähän mitään lopullista, mutta jotain vihjeitä luku tarjoaa. Ensinnäkin kyse oli Jumalan asettamasta järjestyksestä. Uhripalveluksen ydin oli se, että se tapahtui "Herran edessä" ja Hän itse määritteli sen ehdot ja tavat. Toisekseen leeviläisten elanto oli riippuvainen uhreista ja keskitetty järjestelmä takasi heille tasapuolisen kohtelun. Uskon myös, että tämä tapa esti luisumisen epäjumalien palvelemiseen.

 

Room. 6

 

Aika-ajoin olen törmännyt ajatukseen, että koska pelastumme armosta, niin ei ole tarvetta yrittää elää oikein. Tai siis aika harvoin sitä näin tylysti muotoillaan, mutta ajatus on joka tapauksessa tuo. Paavalikin oli varmaan kuullut samanlaisia ajatuksia, koska hän päivän luvussa puhuu juuri tästä.

 

Minä ymmärrän tämän luvun sanoman näin: Olemme kyllä pelastuneet armosta, mutta kyse on paljon enemmästä kuin vain merkinnästä taivaan kirjaan. Meidät on itse asiassa siirretty aivan uuteen valtakuntaan ja tässä valtakunnassa yksi kansalaisoikeuksista on elää Hengen johdattamana. Henki johdattaa meitä aina lähemmäksi Jumalaa. Jumala on olemukseltaan hyvä ja pyhä . Olisi outoa, jos emme tässä prosessissa muuttuisi enemmän Hänen kaltaisekseen.

 

Tämä on siis teoria ja siitä ei ole mitään huomautettavaa... Käytännössä asia ei ole ihan näin suoraviivainen. Siksi tämän tekstin ääressä on helppo pyytää, että Jumalan uusi elämä saisi minussa enemmän tilaa.

 

 

- Marko

Kävijöiden kertomaa

Tyttäreni Eevi löi päänsä noin 2-vuotiaana ja alkoi jonkin ajan kuluttua oksentaa kovasti ja tulla uneliaaksi. Lähdin viemään Eeviä sairaalaan taksilla ja päivystykseen päästyämme en saanut häntä enää herätettyä mitenkään.

Lue lisää...