Luemme Raamattua

Tervetuloa lukemaan Raamattua kanssamme!

Luemme joka päivä Raamatusta sekä Vanhaa että Uutta testamenttia. Raamatunkohtien ohessa joku kohtaamispaikkalainen kertoo, millaisia ajatuksia raamatunkohdat heissä herättävät.

Voit seurata lukuohjelmaa nettisivulta tai RSS-syötettä käyttäen. Syötteen osoite on: http://www.kohtaamispaikka.net/index.php?option=com_content&view=category&id=58&format=feed&type=rss Saat syötteen käyttöösi klikkaamalla tuota linkkiä tai kopioimalla osoitteen selaimeesi, sähköpostiohjelmaasi, johonkin muuhun lukuohjelmaan tai vaikkapa älypuhelimeesi.  

16. tammikuuta: 1. Sam. 12, 1. Tim. 2

1. Sam. 12

1. Tim. 2

 

Tämän päivän raamatunkohdista löysin muutakin yhteistä kuin numerot 1 ja 2. Sekä Samuel, Israelin kansan tuomari ja johtaja että Paavali, pakanaevankelioinnin käynnistäjä ja Timoteukselle suunnatun pastoraalikirjeen kirjoittaja antavat ohjeita seuraajilleen. Minulle Jumala puhuu näiden kohtien kautta kahdesta tärkeästä asiasta.

 

Israelilaisten tavoin olemme usein uskossamme häilyviä. Kun Jumala ei tunnu vastaavan meille toiveidemme mukaisesti, olemme valmiita kokeilemaan kaikenlaisia konsteja ja etsimään apua lähes mistä hyvänsä. Samuel varottaa sydämensä pohjasta meitäkin seuraamasta olemattomia jumalia, jotka eivät pysty auttamaan eivätkä pelastamaan.

”…älkää enää kääntykö pois seuraamasta Herraa. Palvelkaa aina Herraa kaikesta sydämestänne.” (1. Sam. 12: 20–21)

 

Paavali sanoo saman asian hiukan toisin, kun hän kehottaa (tällä kertaa miehiä) kääntymään Jumalan puoleen puhtain mielin, ilman vihaa ja epäilyä (1. Tim. 2:8). Siis täydellä luottamuksella! Silloin emme ole kuten meren aalto, jota tuuli ajaa sinne tänne (vrt. Jaak. 1:5–6).

 

Toinen kehotus, joka kosketti, on kehotus rukoukseen. Samuel kertoo, ettei voi lakata rukoilemasta kansansa puolesta. Myös Paavali kehottaa painokkaasti Timoteusta ja seurakuntaa rukoilemaan ja kiittämään kaikkien ihmisten puolesta (1. Tim. 2:1–2). Rukouksessa voimme pyytää suojaa ja turvaa elämäämme, viisautta valtaa pitäville sekä sitä, että mahdollisimman moni tulisi tuntemaan Jeesuksen. Onhan Jumalan tahto, että kaikki ihmiset pelastuisivat (jae 4).

 

Päivän raamatunkohdat puhuvat minulle, kuinka tärkeää on luottaa yksin Jumalaan. Jumalan voima ei useinkaan tule esille näyttävin merkein, vaan vaatimattomasti, arkisten hyvien tekojen kautta (vrt. 1. Tim. 2:9–10 varotus naisille). Liiallinen koreilu ja ulkoisten asioiden korostaminen peittävät tärkeimmät asiat alleen.  

 

-Heli

 

 

- Heli

Kävijöiden kertomaa

Tyttövauvamme oli monta kuukautta heräillyt öisin 5-6 kertaa siten, että häntä piti rauhoitella. Sitten pyysin, että asiaa muistettaisiin KohtaamisPaikassa, koska aloin olla kovin väsynyt.

Lue lisää...