Luemme Raamattua

Tervetuloa lukemaan Raamattua kanssamme!

Luemme joka päivä Raamatusta sekä Vanhaa että Uutta testamenttia. Raamatunkohtien ohessa joku kohtaamispaikkalainen kertoo, millaisia ajatuksia raamatunkohdat heissä herättävät.

Voit seurata lukuohjelmaa nettisivulta tai RSS-syötettä käyttäen. Syötteen osoite on: http://www.kohtaamispaikka.net/index.php?option=com_content&view=category&id=58&format=feed&type=rss Saat syötteen käyttöösi klikkaamalla tuota linkkiä tai kopioimalla osoitteen selaimeesi, sähköpostiohjelmaasi, johonkin muuhun lukuohjelmaan tai vaikkapa älypuhelimeesi.  

16. lokakuuta: 5. Moos. 13, Room. 7

5. Moos. 13 Hävittäkää paha keskuudestanne

Mielenkiintoinen kirja tämä 5 Mooses. En muistanutkaan, että samat laki- ja sääntöasiat tulevat uudestaan kuin toisessa Mooseksen kirjassa, jopa 10 käskyn laki. Taustaan vähän tutustuessa löytyi yksi looginen selitys sille. Sen mukaan Mooses tiesi kohta kuolevansa ja hän halusi jättää perintönsä ja ohjeensa kansalle. Oli kulunut jo 40 vuotta lähdöstä ja piti varmistaa, että uusi sukupolvi tuli tietoiseksi Jumalan kanssa tehdystä liitosta.

Tässä luvussa varoitetaan sotkeutumasta epäjumalien palvontaan. Viime kerran luvussa, jota kommentoin,  vieraan kansan naiset houkuttelivat epäjumalan palvontaan, ja nyt varoitetaan vieraista profeetoista ja ihmeiden tekijöistä.  Epäjumalanpalvonta on sen verran vakava asia, että ensimmäisen käskyn rikkomisesta tulee seurata kuolemanrangaistus. "Hävittäkää paha keskuudestanne ja "surmaa vaikka lähisukulaisesi, jos hän houkuttelee sinua palvelemaan vieraita jumalia.  Jumala koettelee kansaa saadakseen tietää rakastaako kansa häntä koko sydämestä ja koko sielusta (3-4).  Love is loyalty!

Toisaalta kuuliaisuudesta seuraa aina siunaus:" Jos teette, kuten Herra on käskenyt, hän antaa vihansa lauhtua, hän säälii ja armahtaa teitä ja antaa teidän kasvaa suureksi kansaksi, kuten hän on teidän esi-isillenne vannonut. Näin tapahtuu, jos tottelette Herraa, Jumalaanne, noudatatte kaikkia hänen käskyjään, jotka minä teille nyt annan, ja teette sitä, minkä Herran käskyn mukaan on oikein. (18-19)

Aika puhuttelevaa, vaikka elämmekin nyt armon aikaa. Vaatiiko rakkauden Jumalan vieläkin ehdotonta vastarakkautta. Se kuulostaa vaikealta, koska eihän siihen voi pakottaa!?  Tunnenkohan rakkauden Jumalaa riittävästi? 

 

Room. 7 Naimisissa käskyjen kanssa

Voisiko ajatella, että olemme naimisissa Jumalan käskyjen kanssa, emmekä pääse niistä eroon. Miten sitten elää tässä käskyjen ja vapauden välimaastossa, syntisenä ja vanhurskaana? Paavalille se oli ainakin vaikeaa ja täytyy myöntää, että vaikka tietää olevansa syntinen, ei kilvoittelu ja omantunnon pitäminen puhtaana ole helppoa, sillä Jumala varmaan vieläkin koettelee? Onko elämäni niin mustavalkoista, että elän joko lihan tai Pyhän Hengen vallassa?

Tulinpa sitten siihen päätelmään, että liikaa omaan napaan tuijottelu ja itsetutkiskelu ei tuota hyvää hedelmää. Täytyy tietää olevansa syntinen ja tarvitsevansa Jeesuksen armoa, mutta parhaalta elämä tuntuu silloin kun voi oman syntien tarkkaamisen sijaan katsoa ympärille ja palvella ja rakastaa toisia:"Teidät on kutsuttu vapauteen, veljet. Mutta älkää tämän vapauden varjolla päästäkö itsekästä luontoanne valloilleen, vaan rakastakaa ja palvelkaa toisianne" (Gal. 5:13).

 Hyvää ja armorikasta päivää!

- Juha

Kävijöiden kertomaa

Eräässä KohtaamisPaikka-illassa Palokan kirkolla parannuin huomaamattani minua öisin vaivanneista kiusallisista käsien puutumiskohtauksista.

Lue lisää...