Luemme Raamattua

Tervetuloa lukemaan Raamattua kanssamme!

Luemme joka päivä Raamatusta sekä Vanhaa että Uutta testamenttia. Raamatunkohtien ohessa joku kohtaamispaikkalainen kertoo, millaisia ajatuksia raamatunkohdat heissä herättävät.

Voit seurata lukuohjelmaa nettisivulta tai RSS-syötettä käyttäen. Syötteen osoite on: http://www.kohtaamispaikka.net/index.php?option=com_content&view=category&id=58&format=feed&type=rss Saat syötteen käyttöösi klikkaamalla tuota linkkiä tai kopioimalla osoitteen selaimeesi, sähköpostiohjelmaasi, johonkin muuhun lukuohjelmaan tai vaikkapa älypuhelimeesi.  

17. tammikuuta: 1. Sam. 13, 1. Tim. 3

1. Sam. 13

1. Tim. 3

Kun lukee Paavalin ohjeita seurakunnan johtajan ja seurakunnanpalvelijoiden ominaisuuksista, niin huomio kiinnittyy siihen, että luonne ja uskollisuus arkisissa asioissa ovat tärkeitä. Taitoja tarvitaan, mutta luonne on ehkä sittenkin tärkeämpi. Taitoja voi opiskella lisää, mutta luonteen muokkaaminen on vaikeampaa.

 
Samuelin kirjan kohdassa puhutaan Saulista, joka teki isoja virheitä. Saul oli israelilaisten kuninkaana vain kaksi vuotta. Luvussa yhdeksän kerrotaan, että hän oli erityisen pitkä ja komea mies tultuaan voidelluksi kuninkaaksi. Saul ei osoittautunut kuitenkaan luonteensa ja uskonsa puolesta sopivaksi vaativaan tehtävään. Päivän luvussa kävi ilmi, että hän teki pieneltä näyttävän, mutta kuitenkin ison virheen uhratessaan ennen Samuelin tuloa. Saul selitti virheensä kauniilla tavalla, eikä katunut sitä ollenkaan. Valitettavasti tämä pieneltä näyttänyt teko oli Jumalan edessä iso asia ja vielä vakavammat virheet olivat tulossa.
 
Daavid oli Jumalan mielen mukainen kuningas. Hänkin lankesi pahasti, mutta hän katui syntejään. Psalmit kertovat siitä, että Daavidin suhde Jumalaan oli läheinen. Saul ja Daavid olivat hyvin erilaisia kuninkaita. Lähtötilanteessa Daavid oli nuori ja huomaamaton, mutta hänestä tuli suuri kuningas. Hänen luonteensa ja uskonsa olivat avain menestykseen tehtävän hoitamisessa.
 
Herra auttakoon meitä olemaan uskollisia pienissä asioissa ja myös silloin, kun kukaan ei ole näkemässä tekojamme.
 

 - Mika

Kävijöiden kertomaa

Vierailin seurakuntani ryhmän kanssa KohtaamisPaikka-illassa Palokan kirkossa maaliskuussa 2012. Koin illan aikana erityistä Jumalan läheisyyttä. Jumalanpalveluksen lopussa minulle tuntematon ihminen tuli sanomaan minulle sanan, jonka hän oli kokenut saaneensa minua varten: rohkeutta. Tuo sana "rohkeutta" tuntui tärkeältä.

Lue lisää...