Luemme Raamattua

Tervetuloa lukemaan Raamattua kanssamme!

Luemme joka päivä Raamatusta sekä Vanhaa että Uutta testamenttia. Raamatunkohtien ohessa joku kohtaamispaikkalainen kertoo, millaisia ajatuksia raamatunkohdat heissä herättävät.

Voit seurata lukuohjelmaa nettisivulta tai RSS-syötettä käyttäen. Syötteen osoite on: http://www.kohtaamispaikka.net/index.php?option=com_content&view=category&id=58&format=feed&type=rss Saat syötteen käyttöösi klikkaamalla tuota linkkiä tai kopioimalla osoitteen selaimeesi, sähköpostiohjelmaasi, johonkin muuhun lukuohjelmaan tai vaikkapa älypuhelimeesi.  

18. tammikuuta: 1. Sam. 14, 1. Tim. 4

1. Sam. 14

1. Tim. 4

Joonatan on merkinnyt minulle paljon. Hän on Raamatussa usein sivuroolissa, joko Saulin poikana tai Daavidin ystävänä. Hän oli kuitenkin kruununprinssi, josta siis piti tulla hallitsija Saulin jälkeen. Hänen uskonsa ja nöyryytensä yllättävät minut joka kerta kun luen hänestä. Hän ei uhmannut isäänsä tai neuvonut tätä, mutta hän oli silti aina kuuliainen Jumalalle. Tässä näkyy, kuinka vahvasti Joonatan luotti Jumalaan, joka voi antaa voiton yhtä hyvin pienen kuin suurenkin joukon voimin. Jumala toimi vastauksena Joonatanin kuuliaisuuteen, niin että filistealaiset joutuivat kauhun valtaan, ja israelilaiset, joiden aseistus muodostui työkaluista ja joilla ei ollut sotavarustusta, voittivat hyvin varustautuneen armeijan. Joonatan ei asettunut vastustamaan isäänsä edes hunajajupakassa. Saul oli vannottanut miehiään sanoen ”… ennen kuin olen kostanut vihollisilleni.” Joonatan oli taistelemassa Jumalan taistelua, Saul sen sijaan puolusti omaa kunniaansa. Saulin asenne todella toi Israelille vaikeuksia. Silti Joonatan oli nöyrästi valmis kuolemaan. Onneksi Saul kuitenkin kuuli sotilaita, eikä Joonatan joutunut kuolemaan.

 

Paavali haluaa nostaa tessalonikalaisten katseen itsestä Jumalaan. Me uskomme kuolemanjälkeiseen elämään, siihen että Jeesus on kuollut ja noussut kuolleista ja palaa kerran takaisin hallitsemaan. Kun katsomme asioita tästä näkökulmasta, se vaikuttaa arkeen, tärkeysjärjestykseen ja siihen mistä stressaamme. Meidät on kutsuttu elämään pyhää elämään. Kun joudumme kärsimään ja asiat ovat vaikeita, voimme rohkaista toisiamme muistuttamalla Jeesuksen paluusta, siitä että tämä maailma loppuu aikanaan, kuolleet herätetään ja asiat korjataan hyviksi. Mehän oikeasti uskomme niin. Olen huomannut, että joillekin täällä Suomessa on yllättävää kohdata ihminen, joka oikeasti uskoo näin ja toimii sen mukaan. Ollaan sellaisia ja loistetaan valoa ympärille!

 

- Anna

Kävijöiden kertomaa

Vierailin seurakuntani ryhmän kanssa KohtaamisPaikka-illassa Palokan kirkossa maaliskuussa 2012. Koin illan aikana erityistä Jumalan läheisyyttä. Jumalanpalveluksen lopussa minulle tuntematon ihminen tuli sanomaan minulle sanan, jonka hän oli kokenut saaneensa minua varten: rohkeutta. Tuo sana "rohkeutta" tuntui tärkeältä.

Lue lisää...