Luemme Raamattua

Tervetuloa lukemaan Raamattua kanssamme!

Luemme joka päivä Raamatusta sekä Vanhaa että Uutta testamenttia. Raamatunkohtien ohessa joku kohtaamispaikkalainen kertoo, millaisia ajatuksia raamatunkohdat heissä herättävät.

Voit seurata lukuohjelmaa nettisivulta tai RSS-syötettä käyttäen. Syötteen osoite on: http://www.kohtaamispaikka.net/index.php?option=com_content&view=category&id=58&format=feed&type=rss Saat syötteen käyttöösi klikkaamalla tuota linkkiä tai kopioimalla osoitteen selaimeesi, sähköpostiohjelmaasi, johonkin muuhun lukuohjelmaan tai vaikkapa älypuhelimeesi.  

18. lokakuuta: 5. Moos. 22, Room. 9

5. Moos. 22

Room. 9

Kesäisen Tansanian-matkan innoittamina katsoimme vaimoni Tuulan kanssa Ylen Areenasta pohjoismaisen, viisiosaisen TV-sarjan Liberty. Sarja kertoo kolmesta pohjoismaisesta perheestä, jotka ovat Tansaniassa tekemässä kehitysyhteistyötä 1980-luvulla. Sarjan antama kuva tansanialaisesta elämänmenosta pohjoismaisen kehitysyhteistyön näkökulmasta oli varsin inhorealistinen, synkkä ja toivoton. Se oli hyvin erilainen verrattuna siihen, mitä itse saimme kokea kesäisellä matkallamme yhdessä tansanialaisten kristittyjen sisarten ja veljien kanssa. Sarjassa kiinnitti erityisesti huomiota se, etteivät siinä uskonasiat tulleet juuri lainkaan esille, mikä tuntui oudolta, kun oman kokemuksen mukaan ne olivat hyvin vahvasti läsnä tansanialaisten ihmisten todellisuudessa.

Tämän päivän tekstit puhuvat jotenkin minulle siitä, että "Jumala ei ole epäjärjestyksen vaan rauhan Jumala" (1. Kor. 14:33). Jumalan luomassa maailmassa on alun perin ollut järjestys ja rauha, mutta syntiinlankeemuksen seurauksena näemme maailmassa hyvin paljon epäjärjestystä ja rauhattomuutta. Se ei ole Jumalan tahto (vrt. Joh. 10:10). Jumala haluaa edelleen luoda järjestystä ja rauhaa maailmaan. Ihmiset voivat yrittää tavoitella sitä omin voimin ja monin eri tavoin. Juutalaiset laittoivat / laittavat  toivonsa Jumalan lakiin (Room. 9:31). Jumalan vastaus on kuitenkin Siionin kivi ja kallio eli Jeesus (Room. 9:33).

Tarvitsemme Jeesuksen antaman hengelliset silmälasit, että voimme nähdä tämän maailman Hänen silmin. Kyllä, maailmassa on paljon epätoivoa ja epäoikeudenmukaisuutta ja vaikka mitä muuta Jumalan tahdon vastaista, mutta Jeesuksella on valta tuoda Jumalan valtakunnan todellisuus kaikkialle, missä Hänelle annetaan tilaa ja mahdollisuus. Annetaan siis Jeesukselle tilaa ja mahdollisuus omassa elämässämme ja seurakunnan elämässä!

- Pekka

Kävijöiden kertomaa

Vasen olkapääni meni sijoiltaan kesäkuun alussa 2009. Olkapää oli mennyt kahdesti aiemminkin sijoiltaan koripallopeleissä ollessani noin 16-vuotias, mutta se ei ollut vaivannut minua lainkaan näinä vuosikymmeninä.

Lue lisää...