Luemme Raamattua

Tervetuloa lukemaan Raamattua kanssamme!

Luemme joka päivä Raamatusta sekä Vanhaa että Uutta testamenttia. Raamatunkohtien ohessa joku kohtaamispaikkalainen kertoo, millaisia ajatuksia raamatunkohdat heissä herättävät.

Voit seurata lukuohjelmaa nettisivulta tai RSS-syötettä käyttäen. Syötteen osoite on: http://www.kohtaamispaikka.net/index.php?option=com_content&view=category&id=58&format=feed&type=rss Saat syötteen käyttöösi klikkaamalla tuota linkkiä tai kopioimalla osoitteen selaimeesi, sähköpostiohjelmaasi, johonkin muuhun lukuohjelmaan tai vaikkapa älypuhelimeesi.  

21. marraskuuta: Tuom. 12, 2. Kor. 11

Tuom. 12

2. Kor. 11

Eilisen hartaustekstissä Pirkko muistutti 2. Kor. 10 luvun opetusta mukaillen, kuinka tärkeää on tukea seurakuntamme johtajia ja työntekijöitä sekä rukouksin että taloudellisesti, uskollisesti kuukaudesta ja vuodesta toiseen. Tämän päivän Uuden testamentin luku 2. Kor. 11 jatkaa samasta teemasta: uskollisuudesta Jeesuksen antamaa pelastusta sekä sitä välittäneitä ihmisiä (tässä Paavali) kohtaan. Väärät apostolit, joista Paavali varoitti, opettivat varmaan hyvin lähelle samalla tavoin kuin Paavali oli aiemmin opettanut (ks. 2. Kor. 11:13 - 14)

 

Joudumme valitsemaan päivittäin, millaisiin asioihin ja arvoihin uskomme ja mitä valintoja teemme uskon toteuttamiseksi käytännössä. Esimerkiksi minulle soitetaan vähintään joka viikko eri hyväntekeväisyysjärjestöistä ja kampanjoista ja pyydetään tukemaan yksi toistaan tärkeämmän kuuloisia asioita, mielellään kuukausilahjoittajana. Samalla tavoin kiireiseen arkeen tasapainoa ja mielenrauhaa tarjotaan lukuisilla menetelmillä mindfullness-harjoituksista metsäkävelyihin ja joogaan ja korvakynttilähoitoihin, erilaisista sairauksien vaihtoehtoisista hoitomenetelmistä puhumattakaan. Jos elämän arvojärjestys ei ole kirkkaana mielessä, on helpompi sano erilaisiin tarjouksiin kyllä kuin ei.


Moni asia voi olla periaatteessa hyvä ja harmiton, mutta jos tavoittelemme lepoa ja elämän sisältöä liian innokkaasti uusien oppien ja menetelmien avulla, unohtuu helposti tärkein, Jeesus, ja hänen tuomansa rauha elämäämme. “Perustus on jo laskettu, ja se on Jeesus Kristus. Muuta perustusta ei kukaan voi laskea.” (1. Kor. 3:11).


Koska aikamme ja resurssiemme ovat rajalliset, kannattaa harkita, mihin asioihin annamme aikamme ja energiamme. Hyvä kun on usein parhaan mahdollisen pahin vihollinen. Jos haluamme palvella Jeesusta, valintojemme tulisi heijastaa tätä tärkeintä arvoamme.

 

Rukoillaan tänään Jeesukselta viisautta valinnan paikoissa!

 

- Heli

Kävijöiden kertomaa

Olin auto-onnettomuudessa elokuussa 2005. Onnettomuudessa niskani retkahti ja sain iskun päähäni. Puoli vuotta onnettomuuden jälkeen jouduin todella huonoon kuntoon. En pystynyt liikkumaan kunnolla, niskaani särki jatkuvasti ja minulla oli paha olla. Ainainen kipu koetteli myös henkisesti. En pystynyt edes laittamaan ruokaa itselleni. Sukulaiseni auttoivat tekemällä minulle valmiita annoksia, jotka tarvitsi vain lämmittää. Onneksi ystäväni KohtaamisPaikasta kävi katsomassa minua säännöllisesti. Hän myös rukoili puolestani.

Lue lisää...