Hei,

KohtaamisPaikan iltamessu on Palokan kirkossa su 21.10. klo 17. Heli Peltola jatkaa efesolaiskirjeen opetussarjaa, käsittelyssä on 6:10-18. Lapsille on omaa ohjelmaa ikäryhmittäin. Koppiksen (2-5 v) ohjelmaa on sään salliessa myös pihalla. KohtaamisPaikkaa ei ole syysloman takia sunnuntaina 14.10. 
 
Viime sunnuntain teksti oli kolossalaiskirjeestä, 1:19-23. Jakeet ovat osa hieman laajempaa kokonaisuutta, jossa Paavali käy läpi Jeesuksen asemaa ja tehtävää. Hän toteaa, että (1) Jeesus oli mukana maailman luomisessa, (2) Hän on seurakunnan pää, (3) Hän nousi esikoisena kuolleista ja (4) Hänen kuolemansa ristillä merkitsi meille sovitusta Jumalan kanssa. Sovitus merkitsee meille sekä syntiemme sovitusta että sovittamista yhteyteen Jumalan kanssa.
 
Paavalin mukaan sovitus kosketti koko maailmaa, jopa Jumalasta vieraantuneita ja Jumalaan vihamielisesti suhtautuvia, 1:21. Kukaan ei ole liian syntinen voidakseen saada anteeksi ja pelastua. Jeesuksen risti on meistä riippumaton Jumalan pelastusteko. Tarvitaan vain Jeesuksen puoleen kääntyminen ja syntien tunnustaminen.

 

Hei,

KohtaamisPaikan iltamessu on ensi sunnuntaina 7.10. klo 17 Kaupunginkirkossa.
 
Jukka opetti viime sunnuntaina efesolaiskirjeen neljännestä luvusta. Luvussa mainitaan viidestä ryppäästä erilaisia armolahjoja seurakunnan rakentamisessa: apostolit, profeetat, evankelistat, paimenet ja opettajat. Nämä viisi näkökulmaa pitävät sisällään useita erilaisia lahjoja. Osan lahjat liittyvät uusien kutsumiseen seurakuntaan (evankelistat). Joittenkin kutsumus on pitää huolta niistä, jotka ovat mukana seurakunnassa (paimenet). Joillakin on lahjoja opettaa Raamattua niin, että muut ymmärtävät sen totuuksia ja alkavat soveltaa oppimaansa käytäntöön (opettajat).
 
Jotkut kuuntelevat herkällä korvalla Jumalaa ja saattavat rohkaista toisia (profeetat). Joillakin on lahja tehdä uusia avauksia, niin että seurakunta tavoittaa uusia ryhmiä alueellaan tai kauempana (apostolit). Nämä kuvaukset ovat tiiviitä ja suuntaa antavia. Yksi painopiste tässä luvussa on siinä, että jokaista tarvitaan seurakunnan rakentamisessa. Pyhä Henki on varustanut meistä jokaisen ainutlaatuisella tavalla. Oma tehtävä löytyy parhaiten yhteydessä toisiin. Toiset voivat auttaa minua näkemään omaa paikkaani.

Seuraava KohtaamisPaikka

su tammi 20, 2019 @17:00
Iltamessu Palokan kirkossa
ti tammi 22, 2019 @17:00
Gospeljumppa
ti tammi 29, 2019 @17:00
Gospeljumppa
su helmi 03, 2019 @17:00
Iltamessu Kaupunginkirkossa
ti helmi 05, 2019 @17:00
Gospeljumppa

KohtaamisPaikka FaceBookissa

Kävijöiden kertomaa

Perheeseeme kuuluu kaksi jalkapalloilevaa poikaa (13v, 16v). Liikunta, liikkuminen ja jalkapallotouhut ovat olleet molemmilla pojilla jo vuosia eppuluokasta lähtien keskeinen osa elämää ja harrastus on tuonut todella tärkeitä asioita lastemme ja perheemme elämään.

Lue lisää...