Parantumaton ihottuma helpotti

Olen kärsinyt seborrea-tyyppisestä ihottumasta pääasiassa hiuspohjassa ala-asteikäisestä alkaen, siis yli 20 vuotta. Sitä ovat tutkineet niin koulu-, opiskelija- kuin työterveyslääkäritkin ja kaikkien viesti on ollut sama: vaivaan ei ole olemassa parantavaa hoitoa, lääkkeillä kyetään vain hillitsemään oireita. Sen kanssa pitää vain oppia elämään.

Viime vuosina hoitona on ollut keskivahvoja ja vahvoja kortisoneja (reseptilääkkeitä). Kortisonilla iho paranee, mutta ihottuma palaa välittömästi hoitokuurin loputtua. Valitettavasti kortisonia ei voi käyttää yhtäjaksoisesti, vaan kuurien välissä on pakko pitää parin viikon tauko. Tällöin ihottuma pahenee, kutisee mahdottomasti ja tekee pahimmillaan olon sietämättömäksi.

17.9.2006 olin Kortepohjan kirkolla KohtaamisPaikka-illassa. Illan opetuksen piti Bruce Collins. Opetuksen jälkeen hän sanoi muutamia asioita, joita hänen mieleensä oli noussut. Yhtäkkiä hän sanoi, että yleisön joukossa on mies, jolla on hiuspohjassa ihottumaa. Nostin kysyttäessä varovasti kättäni ja menin eteen rukouspalvelijoiden luokse. Pari KohtaamisPaikan rukouspalvelijaa rukoili puolestani, mutta en kokenut sillä hetkellä mitään erityistä.

Olin tuolloin pitänyt taukoa lääkityksestä puolitoista viikkoa ja olin aikonut aloittaa lääkekuurin taas muutaman päivän päästä. Yleensä yritin venyttää taukoa, ellei olo tuntunut sietämättömältä. Odotin muutaman päivän, eivätkä oireet pahentuneetkaan tavalliseen tapaan. Viikon kuluttua totesin oireiden helpottaneen hiukan, enkä ollut aloittanut lääkekuuria lainkaan. Hiljalleen viikkojen myötä oireet vähenivät entisestään.

Sairaus ei ole parantunut kokonaan, mutta oireet ovat hävinneet ainakin 90-prosenttisesti enkä ole joutunut käyttämään siihen lainkaan lääkkeitä tuon päivän jälkeen! Itseäni on erityisesti rohkaissut se, että Jumala paransi sairauden, jonka jokainen tapaamani lääkäri oli arvioinut parantumattomaksi. Kyse ei siis ole luonnollisesta parantumisesta vaan ihmeestä.

- Heikki Niittylä

Seuraava KohtaamisPaikka

su loka 21, 2018 @17:00
Iltamessu Palokan kirkko
su loka 28, 2018 @11:00
BrunssiKirkko
su marras 11, 2018 @17:00
Iltamessu Kaupunginkirkko
su marras 18, 2018 @11:00
BrunssiKirkko
su marras 25, 2018 @17:00
Iltamessu Palokan kirkko

KohtaamisPaikka FaceBookissa

Kävijöiden kertomaa

Olin 25-vuotias, kun erosin kihlatustani. Olin elänyt hänen kanssaan avoliitossa, mutta parisuhteessa eläessäni koin elämäni tylsäksi. Olin miettinyt, että tätäkö tylsyyttä kestää koko lopun elämää. Hankin koiran ja muutin Kortepohjan ylioppilaskylään ja aloin viettämään opiskelijaelämää.

Lue lisää...