Luemme Raamattua

11. tammikuuta: 1. Sam. 7, 1. Tess. 5

1. Sam. 7

1. Tess. 5

Tessalonikalaiskirjeen päivän luku on tosi rikas ja rohkaiseva. Muistan nuoruudestani 70-luvulta, että silloin puhuttiin paljon Jeesuksen paluusta ja se tuntui aika pelottavaltakin. Tätä lukua lukiessani tunnelma on ihan toinen. 

 
Jumala ilmaisee selkeästi sen, että Hän on meidän puolellamme. Jeesus on kuollut, että saisimme elää ja kuolla Hänen kanssaan, 1 Tess 5:10.
Jumala on myös luvannut monipuolisen varustuksen valvomiseen, Herran päivän odottamiseen. Omissa voimissa ja yksin ei meidän tarvitse yrittää jaksaa.
Uskon ja rakkauden haarniska päällä ja pelastuksen toivon kypärä päässä yhdessä toinen toistaan rohkaisten ja vahvistaen, 1 Tess 5:8,11.
 
Usko, toivo ja rakkaus on tuttu kolmikko 1 Kor 13 -luvustakin. Haarniska ja kypärä taas ovat tuttuja sanoja Efesolaiskirjeen 6 luvusta, siellähän puhutaan taistelusta pahan voimia vastaan ja siitä, miten Jumala varustaa meidät siihen taisteluun. Haarniska ja kypärä ovat vahvoja sotilaan suojavarusteita, jotka puetaan päälle. Saamme siis itseämme vahvemmat varusteet päällemme Jeesusta odottaessamme.  Emme odota omassa voimassamme vaan Jumalan antamassa varustuksessa. 
Emme odota myöskään yksin. Yksinään valvoessa uni yllättää helposti. Mutta kun ympärillä on juttuseuraa, niin hereillä pysyy helpommin. Meidät on kutsuttu kuulumaan seurakuntaan ja rohkaisemaan toinen toisiamme. Vahvistamaan toinen toistemme - vuoron perään, 1 Tess 5:11.
 
Luvun loppuosaa kannattaa lukea hitaasti. Jokaisen ajatuksen kohdalla pysähtyen. Tässä annetaan meille vielä yksityiskohtaisempia ohjeita elämään. Käännän mielessäni nämä ohjeet pyynnöiksi, että Pyhä Henki täyttäisi nämä asiat minussa ja minulle. "Itse rauhan Jumala pyhittäköön teidät kokonaan ja varjelkoon koko teidän olemuksenne, teidän henkenne, sielunne ja ruumiinne, niin että olette nuhteettomat Herramme Jeesuksen Kristuksen tullessa. Hän, joka teitä kutsuu on, uskollinen ja pitää lupauksensa",1 Tess 5:23, 24.
 
Rukoillaan toinen toistemme puolesta ja nähdään sunnuntaisin kirkossa!

- Tiina

Kävijöiden kertomaa

Satutin selkäni marraskuun alussa 2012, kun olin tyhjentämässä kuormaa peräkärrystä. Selkäkipu oli kiusallinen varsinkin öisin.

Lue lisää...