Luemme Raamattua

15. toukokuuta: 1. Moos. 3, Hepr. 2

1. Moos. 3 Syntiinlankeemus

Tulipahan mielenkiintoinen ja aina ajankohtainen luku luettavaksi. Mitähän tästä sanoisi muuta kuin sen, että kannattaa aika ajoin lukea luku mietiskellen läpi, sillä siinä on iso osa Jumalan suunnitelmaa, ja siksi myös kristinuskon olennaisimpia asioita esillä. Lankeemus, rangaistus ja lupaus Kristuksesta, joka iskee paholaisen murskaksi löytyvät tästä luvusta, ja edellisistä luominen. Lisäksi Jumalan huolenpito ja suhteen ennallistaminen on koko ajan mukana kertomuksessa: "Missä sinä olet?" (9)

Hyvän ja pahan taistelu on edelleen voimissaan. Lankeemuksen seuraukset ovat hyvin nähtävissä itsessämme ja ympärillämme. Raamatun arvovalta on murenemassa ja Jumalan elämää suojelevat ohjeet eivät ole muodissa. Sen sijaan, että avoimella sydämellä etsittäisiin ymmärrystä ja Jumalan tahtoa kysellen: "Mitä Jumala on todella sanonut?" kuunnellaan ennemmin paholaisen valehtelua, kuin tutustutaan Raamattuun. Itsekin huomaan, miten esim. median harjoittama mielipiteen muokkaus vaikuttaa omaan mieleen.

Kovin helposti näyttivät myös esivanhempamme unohtavan paratiisissaan Jumalan ohjeet. Tuli mieleen Pietarinkirjeen kohta, jossa Pietari kannustaa pakanakristittyjä seuraavasti: "Pitäkää mielenne valppaana ja valvokaa. Teidän vastustajanne Saatana kulkee ympäriinsä kuin ärjyvä leijona ja etsii, kenet voisi niellä" (1. Piet. 5:8)

Hepr. 2 Enkelien sanoma ja Pojan sanoma

Samaan kannustaa luvun alku:" ... meidän on tarkoin ja tunnollisesti pidettävä mielessämme se, minkä olemme kuulleet, ettemme ajautuisi virran vieminä harhaan. (1)

Upeasti luvusta löytyy myös Jumalan rakkaus ja VT:n lupausten täyttyminen Kristuksessa: "Armollisen Jumalan tahto näet oli, että Jeesuksen oli kärsittävä kuolema jokaisen ihmisen puolesta." (9) "...ja siksi hänkin tuli ihmiseksi, heidän kaltaisekseen. Siten hän kykeni kuolemallaan riistämään vallan kuoleman valtiaalta, Saatanalta, ja päästämään vapaiksi kaikki, jotka kuoleman pelosta olivat koko ikänsä olleet orjina." (14-15) Kristuksen työn ansiosta ihminen vapautuu synnin, kuoleman ja Saatanan vallasta!!

"Teidät on kutsuttu vapauteen, veljet. Mutta älkää tämän vapauden varjolla päästäkö itsekästä luontoanne valloilleen, vaan rakastakaa ja palvelkaa toisianne" (Gal.5:13).

Hyvää kesän ja lomien odotusta! Vapaana laulan...

- Juha

Kävijöiden kertomaa

Olen kärsinyt unettomuudesta jo pitkähkön aikaa. Tuntuu, että arjen hulinoissa olen kadottanut jonnekin OFF-nappulan, jolla voisi saada mielen rauhalliseksi yöajaksi. Uniajasta on enemmänkin tullut piinaavaa odotusta kuin virkistävä lepohetki. Monenlaista olen yrittänyt tehdä asian eteen ja toki rukoiltukin on.

Lue lisää...