Hän säät ja ilmat säätää

KohtaamisPaikka-ilta oli tarkoitus pitää ensimmäistä kertaa kaupunginkirkossa 1.2.2009. Pari tuntia ennen iltaa oli aikomus tarjoilla kirkon edessä lämmintä juotavaa, syötävää ja jutella ohikulkijoiden kanssa.

Kun ensimmäiset sääennusteet sunnuntaille julkaistiin tiistaina, luvassa oli 18 astetta pakkasta. Ajattelin, että luvassa on kyllä pitkät kaksi tuntia värjötellä noin kovassa pakkasessa, eikä ohikulkijoitakaan varmaan ole kovin paljon. Niinpä päätin rukoilla, että sää lauhtuisi sunnuntaiksi. Mietin, että parin-kolmen asteen pikkupakkanen voisi olla sopiva.

Seuraavana päivänä ennuste lupasi sunnuntai-iltapäiväksi pakkasta 15 astetta. Suunta oli hyvä, joten rukoilin lisää.

Torstaina pakkasta luvattiin enää 8 astetta! Tuntui uskomattomalta; tämähän todella toimii.

Perjantain ennusteissa lämpötila vaihteli 3-6 pakkasasteen välillä.

Lauantaina oli kylmä päivä, yli 20 astetta pakkasta, mutta sään oli määrä lauhtua sunnuntai-illaksi, mikä jälkeen pakkanen taas alkaa kiristyä.

Kun sunnuntai sitten tuli, mittarimme näytti -4 astetta klo 15 ja enää -3 astetta klo 19. Sen jälkeen pakkanen alkoikin taas kiristyä.

Toki tämän saman asian puolesta rukoili moni muukin, mutta oli kyllä hyvin vaikuttavaa nähdä, että Jumala todellakin vastasi rukoukseeni ja teki juuri sellaisen sään kuin olin pyytänyt.

- Heikki Niittylä

Seuraava KohtaamisPaikka

su loka 21, 2018 @17:00
Iltamessu Palokan kirkko
su loka 28, 2018 @11:00
BrunssiKirkko
su marras 11, 2018 @17:00
Iltamessu Kaupunginkirkko
su marras 18, 2018 @11:00
BrunssiKirkko
su marras 25, 2018 @17:00
Iltamessu Palokan kirkko

KohtaamisPaikka FaceBookissa

Kävijöiden kertomaa

Yksitoista vuotta sitten miehelläni oli useampi aivoverenkierronhäiriö. Lopputuloksena oli pieni kuolio, joka vei kuulon ja tasapainon vasemmalta puolelta. Eläke kummitteli todennäköisenä, mutta sitkeä mies palasi kuitenkin töihin. Kuulo ja tasapaino pysyivät kuitenkin poissa.

Lue lisää...