Luemme Raamattua

Tervetuloa lukemaan Raamattua kanssamme!

Luemme joka päivä Raamatusta sekä Vanhaa että Uutta testamenttia. Raamatunkohtien ohessa joku kohtaamispaikkalainen kertoo, millaisia ajatuksia raamatunkohdat heissä herättävät.

Voit seurata lukuohjelmaa nettisivulta tai RSS-syötettä käyttäen. Syötteen osoite on: http://www.kohtaamispaikka.net/index.php?option=com_content&view=category&id=58&format=feed&type=rss Saat syötteen käyttöösi klikkaamalla tuota linkkiä tai kopioimalla osoitteen selaimeesi, sähköpostiohjelmaasi, johonkin muuhun lukuohjelmaan tai vaikkapa älypuhelimeesi.  

24. toukokuuta: Nah. 2, Ilm. 6

Nah. 2

Luvussa kuvataan Niiniven sotajoukkojen valmistautumista taisteluun ja epätoivoa taistelussa, jonka Jumala voittaa. Jumala vihaa syntiä ja epäjumalanpalvelusta, mutta onko luvun alussa lupaus myös armosta?Katso, vuorilta lähestyvät ilosanoman tuojan askelet! Hän kuuluttaa: rauha on tullut. Vietä riemujuhliasi, Juuda, täytä kaikki lupauksesi. Ei koskaan enää käy sinun kimppuusi onnettomuuden tuoja. Hänet on lyöty ja tuhottu.” (1)

Lienee siis syytä juhlaan, sillä Jeesus tuli maailmaan, syntimme on sovitettu ja elämme armon aikaa!

Ilm. 6

Sota, tuho ja kärsimys kuitenkin jatkuvat UT:n puolella. Karitsa avaa kuusi sinettiä, jotka kuvaavat lopunajan tapahtumia. Tällaisia löytöjä tein, kun vähän tutustuin asiaan.

Neljä ratsumiestä viittaavat maalliseen valtaan (antikristus), sotaan, nälänhätään ja kuolemaan (sai tappaa miekalla, nälällä ja rutolla ja jättää loput villipetojen kynsiin). Neljä ratsumiestä kuvaavat myös synnin seurauksia maailmassa: epäuskoa, riitaa ja väkivaltaa, aineellista pulaa ja lopulta kaiken päälle tulevaa kuolemaan. Viides sinetti toi esiin marttyyrit, jotka olivat kuolleet Jumalan sanan ja oman todistuksensa tähden, ja kuudes ilmoitti luonnonvoimien järkkymisestä, tämän maailman tuomion toimeenpanosta ja lopusta. .

Kaikkia nämä kuusi asiaa kuuluvat päivittäiseen uutistarjontaan, joten on vaikea määritellä ovatko nämä tapahtumat jo meneillään, vai tulevatko ne voimaan joskus vielä suuremmalla voimalla. Jumala vihaa edelleen syntiä, mutta Jumalan rakkaus tulee lähelle meitä armahdettuja syntisiä. Se on Raamatun mukaan vuodatettu sydämiimme Pyhässä Hengessä (Room.5:5).

Synti ja epäjumalanpalvelus ovat edelleen vakavia asioita, joista on seurauksia: “Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme” (Room 6:23). Samassa luvussa haastetaan meitä elämään Jeesuksen yhteydessä Jumalan palvelijoina: “Olette päässeet vapaiksi synnin orjuudesta ja palvelette nyt vanhurskautta -  käytän yksinkertaista kieltä, jotta voisitte ymmärtää minua. Ennen te annoitte itsenne saastaisuuden ja pahuuden palvelukseen ja saitte aikaan pahuutta. Antautukaa nyt palvelemaan Jumalan tahtoa, niin hän pyhittää teidät.” (18-19).

 Näihin kuviin ja tunnelmiin…

- Juha

Kävijöiden kertomaa

Olin saanut syysflunssan ja heräsin keskellä yötä karmeaan kurkkukipuun. Tuntui kuin kurkussani olisi ollut kaktus. Raahauduin puoliunisena vessaan, istuin pöntöllä ja mietin miten perustella Jumalalle se, että kurkkuni pitäisi parantua. Mietin vetoamista jakeeseen 2. Moos. 15:26: "Minä olen Herra, sinun parantajasi", josta olin juuri lukenut vähän aikaa sitten. Sitten mieleeni juolahti ajatus: "Herra, en voi ylistää sinua kipeällä kurkulla."

Lue lisää...