Luemme Raamattua

Tervetuloa lukemaan Raamattua kanssamme!

Luemme joka päivä Raamatusta sekä Vanhaa että Uutta testamenttia. Raamatunkohtien ohessa joku kohtaamispaikkalainen kertoo, millaisia ajatuksia raamatunkohdat heissä herättävät.

Voit seurata lukuohjelmaa nettisivulta tai RSS-syötettä käyttäen. Syötteen osoite on: http://www.kohtaamispaikka.net/index.php?option=com_content&view=category&id=58&format=feed&type=rss Saat syötteen käyttöösi klikkaamalla tuota linkkiä tai kopioimalla osoitteen selaimeesi, sähköpostiohjelmaasi, johonkin muuhun lukuohjelmaan tai vaikkapa älypuhelimeesi.  

22. toukokuuta: 1. Moos. 10, Hepr. 9

1. Moos. 10

Hepr. 9

Tässä luvussa luetellaan Nooan pojista polveutuvia kansoja. Viimeisessä jakeessa todetaan, että Nooan poikien jälkeläisistä haarautuvat kansat maailmaan vedenpaisumuksen jälkeen (jae 32). Tässä on sukututkijoille listaa, kunpa vain tietäisi, mihin sukuhaaraan on kytkös. Jumalalla on nimitasolla tiedossa kaikki nekin, joita ei ole missään mainittu. Hän kutsuu omiaan nimellä, nimeää jopa uudelleen esim. Vanhan Testamentin Jaakob sai nimen Israel, Simon sai nimen Pietari ja Johanneksen evankeliumin mukaan nimi oli Keefas (Kallio). Jumalalla on meille uusi nimi kerran taivaassa (Ilmestyskirjan 2 luvun perusteella). Sinut ja minut tunnetaan Jumalan maailmassa sukupiirteinemme ja perimämme osalta syvemmin kuin itsekään itseämme tunnemme.

Hepr 9

Heprealaiskirjeen kirjoittaja koettaa kaikin sanallisin keinoin avata heprealaisille Kristuksen merkitystä. Heprealaiset tunsivat tietenkin ns. vanhan liiton mukaiset, oman kulttuurinsa jumalanpalvelussäännöt ja toimien symboliikan. Näihin menoihin heillä oli taipumusta palata takaisin. Tässä kirjeen kirjoittaja peilaa Kristuksen veren vuodatusta uhritoimitusten verisiin sovitus- ja puhdistusrituaaleihin. Loppujakeissa vahvistuu johtopäätös siitä, kuinka Kristuksen uhri oli kertakaikkinen, Hän poisti synnin uhraamalla itsensä. Tähän mekin turvaamme. Syntiinlankeemuksessa oli rikottu Isää vastaan. Poika sovitti tämän rikkomuksen. Sovituksessa on siis kaksi osapuolta: Isä ja Poika. Huomaa, ettei meitä ole tämän liiton sopijaosapuolina eikä meidän näin ollen tarvitse yrittää kelvata Isälle lepytyssuhrein tai kiltteilemällä. Meidän osamme on ottaa vastaan valmis sovitus ilmaisemalla jollain tavoin ”kyllä” Jeesukselle. Luvun viimeisessä jakeessa muistutetaan, että Kristus ilmestyy vielä toistamiseen – sitä odotellessa. 

- Pirkko

Kävijöiden kertomaa

Olin saanut syysflunssan ja heräsin keskellä yötä karmeaan kurkkukipuun. Tuntui kuin kurkussani olisi ollut kaktus. Raahauduin puoliunisena vessaan, istuin pöntöllä ja mietin miten perustella Jumalalle se, että kurkkuni pitäisi parantua. Mietin vetoamista jakeeseen 2. Moos. 15:26: "Minä olen Herra, sinun parantajasi", josta olin juuri lukenut vähän aikaa sitten. Sitten mieleeni juolahti ajatus: "Herra, en voi ylistää sinua kipeällä kurkulla."

Lue lisää...