Luemme Raamattua

Tervetuloa lukemaan Raamattua kanssamme!

Luemme joka päivä Raamatusta sekä Vanhaa että Uutta testamenttia. Raamatunkohtien ohessa joku kohtaamispaikkalainen kertoo, millaisia ajatuksia raamatunkohdat heissä herättävät.

Voit seurata lukuohjelmaa nettisivulta tai RSS-syötettä käyttäen. Syötteen osoite on: http://www.kohtaamispaikka.net/index.php?option=com_content&view=category&id=58&format=feed&type=rss Saat syötteen käyttöösi klikkaamalla tuota linkkiä tai kopioimalla osoitteen selaimeesi, sähköpostiohjelmaasi, johonkin muuhun lukuohjelmaan tai vaikkapa älypuhelimeesi.  

23. toukokuuta: 1. Moos. 11, Hepr. 10

1. Moos. 11

Hepr. 10

Maailmanhistoriassa on ollut lukuisia liikkeitä, jotka ovat pyrkineet kokoamaan ihmiskunnan yhteen. Yksi ensimmäisistä on kertomus Baabelin tornin rakentamisesta. Myöhemmin tulivat suurvallat muinaisesta Persian valtakunnasta aina nykyisiin maailmanvaltoihin sekä aatteet kuten kommunismi, naisasialiike jne.

 

Monissa näistä liikkeistä on oikeita ja hyviä aineksia kuten vapaus, tasa-arvo jne., joita on syytä tukea. Raamattu kuitenkin muistuttaa, että ihminen ei taivu Jumalan alaisuuteen. Kertomus Baabelin tornin rakentamisestakinkertoo, että mitä suurempi yhteisö on, sitä varmemmin se luottaa omaan voimaansa.

 

Miten meidän uskovien tulisi suhtautua ympäröivään maailmaamme ja miten elää siinä? Jeremian kirjassa annetaan hyvä ohje:

Rakentakaa taloja ja asettukaa niihin asumaan! Istuttakaa puutarhoja ja nauttikaa niiden hedelmistä! Ottakaa itsellenne vaimot, syntyköön teille poikia ja tyttäriä! Ottakaa pojillennekin vaimot ja naittakaa tyttärenne, että he saisivat poikia ja tyttäriä. Lisääntykää, älkää vähentykö! Toimikaa sen kaupungin parhaaksi, johon minä olen teidät siirtänyt. Rukoilkaa sen puolesta Herraa, sillä sen menestys on teidänkin menestyksenne. (Jer. 29:5-7)

 

Tehtävämme on elää täysillä ja pyrkiä auttamaan ihmisiä. Meidän tulee pitää huolta luomakunnasta ja ihmiskunnasta, jotka Herra on meille antanut. Samalla meidän tulee muistaa, että kaikesta työstämme huolimatta maailma, “Baabel”, emmekä me muutu lopullisesti paremmiksi, ennen kuin Jumala luo nykyisestä maailmastamme uuden. Siksi tarvitsemme Jeesusta. On upeaa ymmärtää, että Jeesus ei pelkästään tee maailmasta parempaa, vaan että “hän on yhdellä ainoalla uhrilla tehnyt pysyvästi täydellisiksi ne, jotka pyhitetään.” (Hepr. 10:14). Ratkaisu on jo tehty ja voimme elää sen varassa kaiken heikkoutemme keskellä.

 

*Oivallukset hartaustekstiin on saatu Erkki Koskenniemen Sleyn mediakirjastossa 3.3.2015 julkaisusta opetuksesta.

 

- Heli

Kävijöiden kertomaa

Olin saanut syysflunssan ja heräsin keskellä yötä karmeaan kurkkukipuun. Tuntui kuin kurkussani olisi ollut kaktus. Raahauduin puoliunisena vessaan, istuin pöntöllä ja mietin miten perustella Jumalalle se, että kurkkuni pitäisi parantua. Mietin vetoamista jakeeseen 2. Moos. 15:26: "Minä olen Herra, sinun parantajasi", josta olin juuri lukenut vähän aikaa sitten. Sitten mieleeni juolahti ajatus: "Herra, en voi ylistää sinua kipeällä kurkulla."

Lue lisää...