Luemme Raamattua

Tervetuloa lukemaan Raamattua kanssamme!

Luemme joka päivä Raamatusta sekä Vanhaa että Uutta testamenttia. Raamatunkohtien ohessa joku kohtaamispaikkalainen kertoo, millaisia ajatuksia raamatunkohdat heissä herättävät.

Voit seurata lukuohjelmaa nettisivulta tai RSS-syötettä käyttäen. Syötteen osoite on: http://www.kohtaamispaikka.net/index.php?option=com_content&view=category&id=58&format=feed&type=rss Saat syötteen käyttöösi klikkaamalla tuota linkkiä tai kopioimalla osoitteen selaimeesi, sähköpostiohjelmaasi, johonkin muuhun lukuohjelmaan tai vaikkapa älypuhelimeesi.  

24. toukokuuta: 1. Moos. 12, Hepr. 11

1. Moos. 12

Hepr. 11

Tämän päivän luvut sopivat täydellisesti yhteen. Mooseksen kirjassa Jumala kutsuu Abrahamia lähtemään liikkeelle ja heprealaiskirjeessä kerrotaan Abrahamista uskon esikuvana. Molemmat luvat ovat olleet itselleni tärkeitä.

Kun Jumala kutsui Abrahamia, niin kutsuun liittyi kolme lupausta: maa, kansa ja siunaus kaikille kansoille. Kaikki lupaukset olivat mahdottomalta kuulostavia. Abrahamin tuli lähteä liikkeelle lupauksen varassa. Hänen tuli jättää tuttu ja turvallinen taakseen ja lähteä kohti luvattua maata. Abraham ei voinut tietää sitä, minne oli menossa. Jumala puhui ja Abraham totteli. Alkuun tuli ottaa ensimmäiset askeleet, jotta Jumala saattoi näyttää seuraavat.
 
Muistan vuosikymmenten takaa yhden raamattutunnin, jossa puhujan aiheena oli juuri tänään luettava 1 Moos 12. Hän sanoi, että Jumala kutsui Abrahamin lähtemään pois omista mahdollisuuksista Jumalan mahdollisuuksiin. Puhe kosketti silloin ja koskettaa edelleen. Silloin kun Jumala puhuu jostain asiasta, niin on hyvä lähteä liikkeelle. Jumalan sanoissa on voima ja niissä on lupaus Hänen huolenpidostaan.


- Mika

Kävijöiden kertomaa

Niskani ja hartiani olivat todella jumissa kesällä 2013. Tämän seurauksena niska paukahteli pariin otteeseen, mistä seurasi krooninen niskan naksuminen päätä kääntäessä sekä outoja rohinoita nikamien välissä.

Lue lisää...