Luemme Raamattua

Tervetuloa lukemaan Raamattua kanssamme!

Luemme joka päivä Raamatusta sekä Vanhaa että Uutta testamenttia. Raamatunkohtien ohessa joku kohtaamispaikkalainen kertoo, millaisia ajatuksia raamatunkohdat heissä herättävät.

Voit seurata lukuohjelmaa nettisivulta tai RSS-syötettä käyttäen. Syötteen osoite on: http://www.kohtaamispaikka.net/index.php?option=com_content&view=category&id=58&format=feed&type=rss Saat syötteen käyttöösi klikkaamalla tuota linkkiä tai kopioimalla osoitteen selaimeesi, sähköpostiohjelmaasi, johonkin muuhun lukuohjelmaan tai vaikkapa älypuhelimeesi.  

26. syyskuuta: 4. Moos. 21, Mark. 3

4. Moos. 21

Mark. 3

Erämaavaelluksen aikana israelilaiset kohtaavat monta kertaa voittamattomia esteitä ja suuria pelkoja, jotka saavat heidät kapinoimaan Jumalaan ja Moosesta vastaan, niin myös 4. Moos. 21. luvussa. Jumala antaa niinkin suuren koettelemuksen kuin myrkkykäärmeet puremaan ihmisiä ja avun saavat vain ne, jotka nostavat katseen itsestään tangon päähän ripustettuun käärmeen kuvaan. Eli ihmiset saavat avun katsomalla sen kuvaa, joka on heitä pistänyt!

 

Tangon päähän ripustettu käärmeen kuva viittaa ristille ripustettuun Jeesukseen. Moni piti ja pitää Jeesusta vain suurena opettajana ja tulee samalla halveksineeksi Jumalan antamaa vaatimattomaan asuun puettua vastausta: Jeesus on ainut ratkaisu elämämme tarkoituksen etsintään.

 

Verrattuna muihin valtaapitäviin, Jeesuksen elämäntyyli oli hyvin epätyypillinen. Hänen toimintansa häiritsi vakiintuneita valtasuhteita niin, että hänet yritettiin hiljentää syyttämällä, että hän paransi ja toimi pahan voimalla. (Mark. 3:22).

 

Minulle 4. Moos. 21.:s luku puhuu siitä, että vaikka olisin pettynyt monia kertoja kuten israelilaiset ja menettänyt toivoni, silti kannattaa nostaa katse Jeesukseen ja toivoa häneltä apua. Markuksen evankeliumin 3. luku puhuu, että Jeesus kutsuu meitä ensisijaisesti olemaan ja elämään kanssaan; vasta sen jälkeen tulee ahertaminen ja hänen palvelemisensa. (Mark. 3: 14-15).

 

Sitä, jonka kanssa on viettänyt paljon aikaa, ja jonka tuntee, tulee pienemmällä todennäköisyydellä syytettyä vääristä motiiveista ja väärän voiman varassa toimimisesta (vrt. Mark. 3:22 - 30).

 

- Heli

Kävijöiden kertomaa

Jumala toimi omassa ja perheeni elämässä KohtaamisPaikan kautta hyvin konkreettisesti. Meidän vauvan ja taaperon yöunien puolesta rukoiltiin ja rukousvastaus tuli heti seuraavana yönä. Rauhalliset yöunet ovat jatkuneet siitä lähtien.

Lue lisää...