Parantumaton ihottuma helpotti

Olen kärsinyt seborrea-tyyppisestä ihottumasta pääasiassa hiuspohjassa ala-asteikäisestä alkaen, siis yli 20 vuotta. Sitä ovat tutkineet niin koulu-, opiskelija- kuin työterveyslääkäritkin ja kaikkien viesti on ollut sama: vaivaan ei ole olemassa parantavaa hoitoa, lääkkeillä kyetään vain hillitsemään oireita. Sen kanssa pitää vain oppia elämään.

Viime vuosina hoitona on ollut keskivahvoja ja vahvoja kortisoneja (reseptilääkkeitä). Kortisonilla iho paranee, mutta ihottuma palaa välittömästi hoitokuurin loputtua. Valitettavasti kortisonia ei voi käyttää yhtäjaksoisesti, vaan kuurien välissä on pakko pitää parin viikon tauko. Tällöin ihottuma pahenee, kutisee mahdottomasti ja tekee pahimmillaan olon sietämättömäksi.

17.9.2006 olin Kortepohjan kirkolla KohtaamisPaikka-illassa. Illan opetuksen piti Bruce Collins. Opetuksen jälkeen hän sanoi muutamia asioita, joita hänen mieleensä oli noussut. Yhtäkkiä hän sanoi, että yleisön joukossa on mies, jolla on hiuspohjassa ihottumaa. Nostin kysyttäessä varovasti kättäni ja menin eteen rukouspalvelijoiden luokse. Pari KohtaamisPaikan rukouspalvelijaa rukoili puolestani, mutta en kokenut sillä hetkellä mitään erityistä.

Olin tuolloin pitänyt taukoa lääkityksestä puolitoista viikkoa ja olin aikonut aloittaa lääkekuurin taas muutaman päivän päästä. Yleensä yritin venyttää taukoa, ellei olo tuntunut sietämättömältä. Odotin muutaman päivän, eivätkä oireet pahentuneetkaan tavalliseen tapaan. Viikon kuluttua totesin oireiden helpottaneen hiukan, enkä ollut aloittanut lääkekuuria lainkaan. Hiljalleen viikkojen myötä oireet vähenivät entisestään.

Sairaus ei ole parantunut kokonaan, mutta oireet ovat hävinneet ainakin 90-prosenttisesti enkä ole joutunut käyttämään siihen lainkaan lääkkeitä tuon päivän jälkeen! Itseäni on erityisesti rohkaissut se, että Jumala paransi sairauden, jonka jokainen tapaamani lääkäri oli arvioinut parantumattomaksi. Kyse ei siis ole luonnollisesta parantumisesta vaan ihmeestä.

- Heikki Niittylä

Seuraava KohtaamisPaikka

su elo 26, 2018 @17:00
Iltamessu Palokan kirkossa
su syys 02, 2018 @11:00
BrunssiKirkko
su syys 09, 2018 @17:00
Iltamessu Kaupunginkirkko
su syys 16, 2018 @11:00
BrunssiKirkko
su syys 23, 2018 @11:00
BrunssiKirkko

KohtaamisPaikka FaceBookissa

Kävijöiden kertomaa

Brunssikirkossa rukoiltiin 16 v. poikani ja hänen kavereidensa puolesta. Rukousaiheenani oli, että pojat löytäisivät jotain järkevää ajanvietettä viikonloppuiltoihin.

Lue lisää...