Luemme Raamattua

16. toukokuuta: 1. Moos. 4, Hepr. 3

Hepr. 3

1. Moos. 4

 

Tämän päivän tekstit kannattaa ehkä lukea normaalista poiketen toisinpäin. Vanhan testamentin luku on sellainen joka johtaa helposti sivuraiteille siitä asiasta, mistä molemmat luvut tänään puhuvat, rehellisyydestä Jumalan edessä. Läpi raamatun kerrotaan siitä että Jumala on armollinen. Läpi raamatun kerrotaan kuinka on käynyt kun ihmiset ovat kääntyneet pois Jumalasta. Raamatun perusteella on vaikea kuvitella, että Jumala, maailmankaikkeuden luoja, ei tietäisi tekojamme ja ajatuksiamme. 
Silloin kun harhaudumme, teoin tai ajatuksin, ei meidän tulisi kääntyä Jumalasta poispäin, vaan pikemminkin Hänen puoleensa. Siihen hän rohkaisee meitä näiden raamatun tekstien kautta.
 

- Tomppa

Kävijöiden kertomaa

Olin saanut syysflunssan ja heräsin keskellä yötä karmeaan kurkkukipuun. Tuntui kuin kurkussani olisi ollut kaktus. Raahauduin puoliunisena vessaan, istuin pöntöllä ja mietin miten perustella Jumalalle se, että kurkkuni pitäisi parantua. Mietin vetoamista jakeeseen 2. Moos. 15:26: "Minä olen Herra, sinun parantajasi", josta olin juuri lukenut vähän aikaa sitten. Sitten mieleeni juolahti ajatus: "Herra, en voi ylistää sinua kipeällä kurkulla."

Lue lisää...